top of page

DE KERN

#bewustzijn #ontwikkelen #ondersteunen #musical #zelfwaarde #schoonheid

Onderzoek helpt mij om een helder wereldbeeld te krijgen. Deze inzichten vertaal ik naar toegankelijke artistieke co-creaties -vaak in musicalvorm- om zo elk mens bewust te maken van hun authentieke expressie (via actieve deelname) of het tonen van alternatieve levenshoudingen (via receptieve deelname). 

Dankzij mijn opleiding als kunst- en cultuurmanager, gecombineerd met een onderbouwde visie als kunsteducator, kan ik deze co-creaties van begin tot het einde ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en afronden. Het is mijn doel om samen met verschillende partners, vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid, een creatief aanbod in de wereld te brengen om elk mens te ondersteunen in hun zelfontplooiing. 

DE EVOLUTIE

Ik werd geboren op 18 september 1987 in Poperinge, waar ik Freinetonderwijs volgde in de lagere school 'De Torteltuin'. Deze school prikkelde me met zingen, acteren, dansen en muziek op zo'n sterke manier dat ik me in deze richting verder wilde ontwikkelen. Woordkunst-Drama aan het Secundair Kunstinstituut in Gent was een logische keuze, waar ik bij het afstuderen de prijs voor Geschiedenis kreeg. Na het afronden van een zevende jaar Musical aan De Kunsthumaniora in Antwerpen en de Bachelor Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Nederland in 2010, waar ik tevens koos voor de minors Regie en Ondernemerschap, begon ik te experimenteren met combinaties van verschillende kunstdisciplines.

 

Tijdens de bacheloropleiding ontdekte ik reeds dat het creëren van nieuw materiaal me heel gelukkig stemde en daarom besloot ik met vrienden enkele theater- en musicalproducties te maken, wat onder andere resulteerde in 'Het Musicallabo'. Daarnaast speelde ik mee in enkele  producties zoals 'De Producers', 'Crazy Shopping' en 'Pinokkio'. Ik danste, presenteerde en zong als één van Neoretro's 'Retronnettes' op Tomorrowland, de Gentse Feesten, Brussel Danst, Feest in het Park, en Ne Vuilen Avond in de Vooruit in Gent, waar ik met één van mijn acts de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Tijdens een opnamesessie ontdekte ik het plezier voor na-synchronisatie. Personages in 'My Little Pony' en 'Alex en Co' spreken met mijn stem.  Daarnaast speelde ik mee in verschillende reclamespotjes voor Brussels Airlines, Spott, MNM, enkele tv-series als 'Crème de la Crème' en 'Lang Leve'. Verder maakte ik mijn filmdebuut in de muzikale komedie 'Brabançonne'. Tussen deze projecten door haalde ik het diploma van leraar en gaf bewegingsworkshops en theater- en zangles op verschillende scholen en academies in Vlaanderen en Nederland. Het empoweren van kinderen en jongeren is de focus in mijn werk.

Mijn werk typeert zich als ontwapenend, absurd, eigenzinnig, origineel, en gelaagd. Het combineren van verschillende disciplines om het verhaal te vertellen, blijft sterk aanwezig. Na enkele jaren veranderde de focus steeds meer naar ‘de ander’, vooral omdat ik me steeds meer bewust werd van de impact op de groep waarmee ik werkte. Zo evolueerde ik van autonoom naar co-creërend kunstenaar. Om deze ontwikkeling meer te kunnen onderbouwen, werd ik in 2015 aangenomen voor de Master Kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daar ontdekte ik naast kunst als doel, kunst als middel. Ik kwam tot het inzicht dat de ervaringen die ik de afgelopen jaren had opgedaan, sterker kunnen worden ingezet in de maatschappij. Dit resulteerde in 2016 in het project 'Weg van de Stad' en het project 'Motion Highway', samen met niet-begeleide minderjarige vluchtelingen.

 

Afgelopen jaren werkte ik mee aan verschillende onderzoeken. Zo schreef ik mijn meesterproef over de rol van de theatermaker in onze huidige, superdiverse samenleving, in samenwerking met HETPALEIS in Antwerpen, en werkte ik mee aan het onderzoek, vertrekkend vanuit een evident based learning community met docenten Beeldende Vorming van LUCA School of Arts in Gent, over de impact van het leren. Daarnaast organiseerde ik de pedagogische studiedag in deKunstAcademie van Knokke-Heist en zorgde er voor dat de productie van de nationale preventiecampagne ‘1 Dag Niet’ in goede banen liep. Om mijn zakelijke skills te ontwikkelen volgde ik de postgraduaat 'Kunst- en Cultuurmanagement aan de universiteit van Gent.

bottom of page