top of page

Eersteklasconcerten Musica

Artistieke leiding: Hans Van Regenmortel

Docenten: Grietkin Deroo, Michaël Vandewalle, Tine Allegaert, Elien Noppe, Bram Meese

 

Musica’s Eersteklasconcerten vormen een artistiek, interactief belevingsparcours voor kinderen van het eerste leerjaar. Deze co-productie van Musica en Concertgebouw Brugge zet elk jaar een ander gerenommeerd ensemble in de kijker. In het verleden werd er bijvoorbeeld al samengewerkt met Bl!ndman en Brussels Jazz Orchestra. De editie 2015 met Nadar Ensemble bereikt alleen al in Brugge meer dan duizend zes- en zevenjarigen.

 

Het parcours confronteert jonge oren met klassieke of hedendaags gecomponeerde muziek en haar vertolkers, dit zonder artistieke toegevingen. Eersteklasconcerten slopen de grenzen tussen luisteren, actief ervaren en samen performen. Het format toont aan dat ook jonge kinderen ronduit enthousiast kunnen worden over muziek van heden en verleden, ongeacht haar complexiteit.

Meer info: http://www.musica.be/nl/eersteklasconcerten

Musicalstages The Academy

Het organiseren, ontwikkelen en doceren van musicalstages in samenwerking met The Academy, Het Entrepot en Stad Brugge

 

Elke schoolvakantie biedt The Academy een gevarieerd aanbod van workshops en masterclasses rond klassieke en actuele musicals voor kinderen, jongeren en volwassenen, zowel voor toekomstige professionelen als liefhebbers van het genre. Wij proberen dan naar ieders niveau te werken. Vandaar dat wij ook gaan voor zeer individueel gericht workshops. Bij ons is het ratio 8 à 10 leerlingen per leerkracht en schakelen we bij meer inschrijvingen gewoon een extra leerkracht in. De workshops duren 4 dagen en daarin werken we rond één thema of één musical en is er een minimum richtleeftijd aan verbonden. Je leert er de nummers zingen en dansen en de personages kennen via scènes. Op het einde van elke workshop is er een toonmoment voor vrienden en familie.

De musicalworkshops zijn ook op maat van uw school of organisaties te boeken. Meer info op http://www.the-academy.be/index.html 

 

Lees hier de referentie van Ilse La Monaca, coördinator van The Academy.  

annie-5731.jpg
2263c515-0c33-4f2d-93ad-9835e9d5837f.jpg
18355b51-4d98-47a2-a73e-8ff70403cc35.jpg

Workshop  Fysiek Theater

 

 

In deze drie uur durende spelworkshop worden geen scènes aangeleerd, maar worden tools aangereikt om vanuit eigen creativiteit korte bewegingsfrases of scènes te maken die de dag zelf getoond gaan worden in de straten. Het spelen op locatie heeft een hele andere impact dan het spelen in theater. Het zelf creëren en dit meteen tonen aan een onverwachte toeschouwer is de opzet van deze workshop. Dit is een spannend gegeven want er is nog niet geweten wat er zal worden getoond. En dat risico is enorm stimulerend, voor zowel de speler als voor het publiek. 

Deze workshop kan voor een academie of organisatie geboekt worden. Stuur gerust een mailtje voor meer info.

Workshop  Authentieke overdracht 

Slide1.JPG
Slide2.JPG
Slide3.JPG

Workshop  Tapdans

 

Deze workshop wordt ontwikkeld op maat van de groep. Allereerst worden enkele taptechnieken, zoals brush, shuffle, flaps, time step,... aangeleerd die later geïntegreerd worden in een choreografie. 

 

Deze workshop kan voor een academie of organisatie geboekt worden. Stuur gerust een mailtje voor meer info.

Theater- en Zangdocent

 

Op deKunstAcademie van Knokke-Heist, in de studierichting Musical, geeft Grietkin sinds 2012 theaterles aan de middelbare graad, en zangles aan de hogere graad. Deze academie is voor haar een plek geworden waar vanuit openheid heel wat gerealiseerd kan worden, zoals de ruimte voor het creëren van voorstellingen samen met de leerlingen. In een zeer sterk team fungeert zij vooral als de persoon die ervaringsgericht leren op één zet. De beleving van het zingen en het spelen van de leerlingen en het plezier dat ze daaraan beleven vindt ze erg belangrijk. Zeker als het gaat om zingen toont Grietkin heel wat geduld en zoekt ze steeds naar manieren om een bepaalde techniek aan te leren. Daaraan koppelt ze de emotionele invulling en maakt ze ook steeds de fysieke vertaling.

Zingen en spelen doe je met je hele zijn.

 

Lees hier de referentie van Alain Reubens, coördinator van de musicalafdeling aan deKunstAcademie van Knokke-Heist.

Hiernaast, - hieronder- zijn enkele filmpjes en briefjes van de leerlingen te zien die les volgen aan de musicalafdeling in Knokke-Heist.

bottom of page