top of page

Wonderland

Eindvoorstelling 2018 Musical Middelbare graad deKunstAcademie Knokke-Heist

 

Regie: Grietkin Deroo

Zang: Ilse La Monaca

Dans: Kevin De Bruyne

Begeleiding: Alain Reubens

Script: Jos Dom

 

Spelers: Hannah Stepman, Amy Vandekerchove, Lise Vande Woestyne,  Aude Van Deynse, Mirte De Cleen, Yente Pauwels, Magalie, Anna, Clarisse, Sophie, Febe

Deze spelers komen los van hun kinderlijke kijk op de wereld en ontdekken fysieke groei. Soms heel letterlijk. We zijn rechtop gaan staan om in de wereld te kunnen kijken. Je ziet 11 ontheemde Alices op scène en 1 konijn.

Charlie Brown

Eindvoorstelling 2017 Musical Middelbare graad deKunstAcademie Knokke-Heist

 

Regie: Grietkin Deroo

Zang: Ilse La Monaca

Dans: Kevin De Bruyne

Begeleiding: Alain Reubens

Script: Jos Dom

 

Spelers: Noor Sonck, Hannah Stepman, Amy Vandekerchove, Lise Vande Woestyne, Nelle Devinck, Aude Van Deynse, Mirte De Cleen, Yente Pauwels, Vincent van Lieshout

 

 

In deze voorstelling brengen de musicalleerlingen van de middelbare graad de figuren uit de strips Peanuts van Charles M. Schulz tot leven. Charlie Brown, Linus, Sally, Lucy, Schroeder, Peppermint Patty, Marcy, Rerun en Snoopy laten enkele geestige en soms wanhopige scènes uit één dag van hun jonge leven zien. De voorstelling is het resultaat van het werken rond snelle reacties, de transformatie van 2D naar 3D, energiek spelen, pittig spreken en heel veel spelplezier.

Honk!

Eindvoorstelling 2016 Musical Middelbare graad

deKunstAcademie Knokke-Heist

 

Regie: Grietkin Deroo

Zang: Ilse La Monaca

Dans: Kevin De Bruyne

Begeleiding: Alain Reubens

Vertaling: Allard Blom

 

Spelers: David Stepman, Nelle Devinck, Elisa Levefer, Laure Bisschop, Maxim Vanbelleghem, Hannah Stepman, Gaëlle Vlamynck, Rebecca De Meester, Lauren Verbeke, Stephanie Bal, Aude Van Deynse

 

Voor deze voorstelling gaat de afdeling woord een samenwerking aan met de afdeling beeld onder leiding van Julie Goetgebuer.

 

Een  nieuwe, muzikale versie van het oude verhaal over het Lelijke Eendje van Hans Christian Andersen. Een verhaal over anders zijn, openstaan voor nieuwe mensen, elkaars raarheid en vreemdheid accepteren. Belangrijke waarden in tijden van haat en angst voor het onbekende.

Educatieve omkadering:  Waarin ben jij anders? Het publiek die komt kijken naar de voorstellingen, maar ook de toevallige passant, schrijft op een post-it waarin hij anders is. Zo krijgen we een interessante collage van 'anders zijn', en wordt 'anders zijn' vanuit een positieve ingang benaderd. 

Matilda De Musical

Eindvoorstelling 2015 Musical Middelbare graad deKunstAcademie Knokke-Heist

 

Regie: Grietkin Deroo

Zang: Ilse La Monaca

Dans: Kevin De Bruyne

Begeleiding: Alain Reubens

Tekstbewerking naar het boek van Roald Dahl: Jos Dom

 

Spelers: Kelsey Crotz, Jorine Rosseeuw, Laura Monbaliu, Helena Gyselinck, David Stepman, Maxim Vanbellegem, Stephanie Bal, Shakira Jonkheere, Rebecca De Meester

 

Voor deze voorstelling ging de afdeling woord een samenwerking aan met de afdeling beeld.

 

Matilda is briljant. Toen ze anderhalf was, kon ze al praten als een volwassene, ze kon lezen met drie, en al vóór ze vijf was las Matilda dikke boeken. Haar ouders behandelen haar echter als een onderkruipsel, ze vinden haar maar een lastig persoontje. Matilda bedenkt slimme straffen voor haar ouders. Als de gruwelijke schooldirectrice Bulstronk haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Het Kleine

Sterven

Eindvoorstelling 2015 Toneel

Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Blankenberge

 

Regie: Grietkin Deroo

Tekst: Dimitri Leue

Techniek: Tom Vettenburg

 

Spelers: Vital Decat , Luna Kekessy, Mario Maenhoudt, Teddy Manuello, Delphine Monballyu.

 

'Het kleine sterven' is het verhaal van Hannah en Seppes, die door het spel van de liefde erin slagen hun diepste verlangen te verwezenlijken - ontsnappen aan de werkelijkheid en samen 'niet zijn'.

 

Maar op een dag dringt de realiteit op een brutale manier plots toch hun artificiële wereld binnen. Hannah blijkt te lijden aan een geheimzinnige ziekte: zodra haar hartslag boven de 110 gaat, begeeft haar hart het. Ze mag niet meer roepen, huilen, lachen of lopen. Seppes mag haar niet meer kussen, strelen of beminnen. Als Hannah de regels overtreedt, sterft ze onmiddellijk.

Je Anne

Eindvoorstelling 2014 Musical Middelbare graad

deKunstAcademie Knokke-Heist

 

Regie: Grietkin Deroo

Zang: Ilse La Monaca

Dans: Kevin De Bruyne

Begeleiding: Alain Reubens

Script: Enid Futterman

 

Spelers:  Jorine Rosseeuw, Laura Monbaliu, Helena Gyselinck, Stephanie Bal, Margaux Schoofs, Amelie Ackx, Luna Pauwaert, Liam Van Stichel

 

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoor-pand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263.

 

Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Albert Dussel. (in deze bewerking gespeeld door een vrouw) De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.

 

De musical ‘Je Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het achterhuis in deze twee jaren. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’. 

De derdejaarsstudenten Musicaltheater van het Fontys Hogeschool voor de KunstenConservatorium brengen musicalcomedy Company, een voorstelling van Stephen Sondheim. Deze New Yorkse componist en schrijver (°1930) componeerde en schreef teksten voor talloze bekende musicals, waaronder Company (1970).

 

Regie: David Verbeeck

Regie-assistent: Grietkin Deroo

Boek: George Furth

Nederlandse bewerking: Allard Blom

Muziek en liedteksten: Stephen Sondheim

Choreografie: Martin Michel

 

Spelers: Maja Van Honsté, Matthew Michel, Michael Nieuwenhuyze, Annique Janissen, Evelien Lauwers, Karolien Torensma, Hugo Kennis, Chiara Ludemann, Lara Coret, Miriam Veen, Annoeska Kuppens

Company

Robert is de centrale figuur in Company. Hij is net 35 geworden en een verstokte vrijgezel. Al zijn vrienden zijn getrouwd of gescheiden en opnieuw getrouwd. Zij organiseren een surpriseparty voor Robert. Tijdens dit feest worden de huwelijken van Robert’s vrienden met het nodige cynisme en een behoorlijke dosis humor onder de loep genomen. Samen met Robert leren we zijn vrienden, en hun soms eigenaardige karaktertrekken, kennen. De spelers leveren als modern en hedendaags koor commentaar op de bevindingen van de paren, die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven.

bottom of page